Beste Stoelfiets in 2024
- Auteur: Erwin Oostrom /
- Hoe doen we onze research ?
Stap je niet zo makkelijk buiten op de fiets, haal dan de beweging naar je toe. Met een stoelfiets maak je binnen de beweging die je anders op de fiets zou maken. Je stimuleert je bloedsomloop en houdt je conditie op pijl. Bewegen is goed voor de spieren en voor de botten. Bovendien is lekker in beweging zijn ook gewoon leuk.
In onze Koopgids lopen wij door een aantal punten heen waar je bij de aanschaf op kunt letten. We hopen je zo te helpen om de beste stoelfiets uit te kiezen.
Fit blijven vanuit je eigen stoel? Dan is de stoelfiets van Parcura de juiste oplossing. Je kunt hem overal gebruiken, want je klapt hem gewoon in. Omdat de stoeltrainer maar drie kilo weegt til je hem gemakkelijk op. Het weerstandsniveau is instelbaar, zodat je met de opbouw van je conditie steeds een stapje verder kunt gaan. Ook het trainen van de kniespieren tijdens een revalidatietraject gaat goed met deze stoelfiets. Het ingebouwde LCD-schermpje toont diverse waardes. De onderkant van de stoelfiets kan op sommige ondergronden glijden. Plaats hem daarom tegen de wand of bevestig anti-slip rubbers onder de vier doppen waarop hij staat.
Trainen en werken tegelijk? De stoelfiets van Toorx biedt hiervoor de mogelijkheid. Deze fietstrainer is voorzien van een verstelbare stoel met rugleuning. Bovendien staat er een bureaublad voor je, dat in hoogte en in diepte verstelbaar is. Zo kun je op deze stoelfiets gewoon aan je laptop of je tablet werken. In het tafelblad zit een ingebouwde steun voor de tablet. Op het LCD-display zijn de benodigde waardes af te lezen. Het display is zo geplaatst dat je het ook kunt lezen als je tablet op het werkblad staat. Acht verschillende weerstandsniveaus zijn instelbaar. De stoelfiets is bestemd voor gebruikers tot maximaal honderd kilo.
Afwisselend je armen en benen trainen? De stoelfiets van VirtuFit maakt dit mogelijk. Zet je hem op een tafel neer, dan gebruik je de handvaten om de trainer met je handen rond te laten draaien. Zet je hem op de grond, dan train je er je beenspieren mee. Zoals veel stoelfietsen kan hij op een gladde ondergrond verschuiven. Plaats de stoelfiets daarom bij voorkeur op een kleedje of zet het tegen de wand. Het LCD-scherm geeft alle benodigde waardes. Ook is het weerstandsniveau eenvoudig in te stellen. Gebruik je de stoeltrainer even niet, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit.
Tegelijk je benen en je armen trainen? De stoelfiets van Bi Pedaler is er speciaal voor gemaakt. Je neemt plaats in een rechte stoel en zet de stoelfiets voor je neer. Plaats de voeten op de pedalen en dek ze af met de veilige lussen. Pak met je handen de twee handvaten beet en maak hierna draaibewegingen met handen en voeten tegelijk. Met deze fietsstoel train je dus in één keer al je ledematen. Zo houd je ook de doorstroming van het bloed goed op gang. Deze stoelfiets is in hoogte verstelbaar naar zes verschillende niveaus. Verplaatsen is eenvoudig want hij weegt maar vijf kilo.
Een bijzonder soort fietsstoel is de Legxercise Pro. Je maakt met je voeten geen trapbewegingen, maar deze trainer doet de loopbeweging na. Je hoeft slechts op een stoel te gaan zitten en je voeten er bovenop te zetten. Met de afstandsbediening in de hand stel je vervolgens de snelheid in. Deze fietsstoel laat daarna je voeten heen en weer gaan in een tempo dat verstelbaar is tussen de 32 en 64 stappen per minuut. Hoofddoel van de fietstrainer is dus om je benen in beweging te houden. Dit kan tijdens het werk en voor de tv. Gebruik hem alleen zittend.
We hopen dat onze Koopgids je goed helpt bij een stoelfiets kopen. Neem de punten die wij genoemd hebben nauwkeurig in acht, dan moet het bijna wel zo zijn dat je bij de beste stoelfiets uitkomt. Vooral de instelbare weerstand en de mogelijkheid om armen en benen te trainen zijn van belang. Ga op zo’n mini hometrainer lekker aan de slag. We wensen je een goede gezondheid toe en vooral veel fietsplezier!
Wat vinden onze lezers van dit artikel over Stoelfietsen
4.9 sterren rating gebaseerd op 128 reviews.